Intr-o lume in continua schimbare, dragostea pentru muzica baroca renaste cu o forta inegalabila! Suntem incantati sa anuntam un eveniment deosebit, dedicat pasionatilor de muzica, care va avea loc pe data de 16 noiembrie, ora 19, la Teatrul Evreiesc de Stat. Aceasta seara speciala va aduce in prim-plan piese de muzica baroca ce vor fi interpretate pentru prima data, oferind publicului o oportunitate unica de a redescoperi frumusetea si profunzimea acestui gen muzical.
Aceasta initiativa doreste sa readuca in atentia publicului piese de o valoare artistica inestimabila.
Muzica baroca este o comoara culturala care merita sa fie celebrata si ascultata. Prin acest concert, dorim sa aratam ca dragostea pentru muzica transcende timpul si ca fiecare nota are o poveste de spus.
Va invitam sa fiti parte din aceasta experienta unica, unde emotia si creativitatea se impletesc intr-un spectacol de neuitat.
Biletele sunt disponibile pe https://ticketstore.ro/ro/bilete/7261/concentus-musicus-home-of-strings-teatrul-evreiesc-de-stat-bucuresti-16-noiembrie-2024
Pret bilet : 75 de lei
Asociatia Home of Strings isi propune sa promoveze interpretii de muzica baroca, oferind o platforma pentru exprimarea artistica si a ajunge la un public mai larg. Prin organizarea de evenimente, concerte si ateliere, asociatia vrea sa sprijine dezvoltarea acestui gen muzical deosebit de bogat si expresiv. Prin initiativele sale, Home of Strings contribuie la revitalizarea si aprecierea acestui stil, incurajand colaborarea intre muzicieni in privinta valorilor muzicii baroce.
Interpreti :
Carina-Gianina Boldea Flaut
Andrei Stanciu Vioara
Mircea Oanes Chitara clasica
Maria Ungheanu Soprana
Amfitrionul acestui concert este Gabriel Voicescu
Program:
C.P.E.Bach: Trio Sonata in A minor for Flute, Violin & B.c Wq.148 H.572
Willem de Fesch : Trio sonata in G minor n.4 Op.7
G.F.Handel .”Pensieri notturni di Filli”: Nel dolce dell’oblio
G.F.Handel Trio Sonata Op. 2 NO 1 H Mool Hwv 386B
G.P.Telemann, Sonata a 3, in D minor, Twv 42
J.J.Quantz – Trio sonata in C minor
Allemanda si Allegro din Suita nr.35 de Sylvius Leopold Weiss
Va asteptam cu drag sa ne fiti alaturi la acest eveniment deosebit, unde muzica baroca va straluci in toata splendoarea sa!
Carina-Gianina Boldea s-a nascut in Piatra Neamt, in 23 august 1997 si a absolvit Liceul de Arte Victor Brauner din acelasi oras, specializarea flaut, indrumata de catre Prof. Petru Azaharioaie. A absolvit apoi ciclurile de Licenta si Master la Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti, FIM, specializarea flaut, sub indrumarea Prof. Univ. Dr. Habil. Ion Bogdan Stefanescu. In prezent este doctoranda la acelasi profesor indrumator. Carina a participat la numeroase cursuri de maiestrie cu mari personalitati din domeniu, precum: Wissam Boustany (2017), Matei Ioachimescu (2018), Teodor Tirlea, Marko Zupan (2019), Pei-San Hsieh, Stefan Diaconu (2021). Carina Boldea este membra inca din anul 2017 in ansamblul Flaut Power si trei ani mai tarziu bursiera in cadrul programului „Tinere Talente” din cadrul Fundatiei Regale Principesa Margareta a Romaniei. Din anul 2021 pune accent pe promovarea muzicii romanesti moderne si contemporane, facand parte din ansamblul Ars Subtilior. Totodata in anul 2022 a colaborat cu Filarmonica Paul Constantinescu din Ploiesti, realizand un turneu international si spectacole la Teatrul National Bucuresti. Dintre premiile obtinute la concursuri nationale si internationale remarcam: Concursul International “Ioan Goia”, Iasi, 2016, 2019 (premiul I); Concursul international “Drumul catre celebritate”, Bucuresti, 2018 (premiul I), si numeroase alte concursuri si olimpiade in care s-a remarcat ca eleva. Din luna septembrie 2023, Carina activeaza ca profesor de flaut in cadrul Scolii Gimnaziale de Arte nr. 2 si Scolii Gimnaziale de Arte nr. 4, din Bucuresti. Carina se distinge printr-o prezenta constanta in salile de concert, dand dovada de un mare profesionalism in interpretare si intelegere a textului muzical, un spirit cameral si o experienta orchestrala de o mare relevanta.
Andrei Stanciu originar din Brasov, Andrei Stanciu incepe studiul muzicii la Liceul de Arta cu profesoarele Laura Modorcea si Maria Mireanu apoi urmeaza cursurile de licenta ale Universitatii de Arte “George Enescu” din Iasi la clasa prof.univ.dr. Bujor Prelipcean.
In anul 2011 Andrei castiga o bursa pentru a putea studia cu violonistii Maxim Vengerov si Liviu Prunaru la Academia Internationala “Yehudi Menuhin” din Elvetia.
In 2016 a obtinut Premiul 1 la Concursul International de Muzica ”London Grand Prize Virtuoso”, trofeu care se alatura altor 15 premii nationale si internationale.
Andrei si-a facut aparitia in festivaluri si concerte pe diferite scene internationale, in tari precum: Elvetia, Spania, Portugalia, Franta, Israel, Italia, Polonia, Marea Britanie si Germania.
Este distins cu premiul special al Uniunii Criticilor Muzicali “Mihail Jora” si cu o Diploma de Excelelenta pentru activitata artistica din partea Universitatii de Arte “George Enescu” din Iasi.
Mircea–Constantin Oanes este interpret si profesor de chitara in cadrul Colegiului National de Muzica ”George Enescu” din Bucuresti, dar si membru al echipei de organizare al unora dintre cele mai importante festivaluri de chitara clasica din Romania si Europa: Sinaia International Guitar Festival si “Eduard Pamfil” International Guitar Competition. In prezent a inceput studiile doctorale la Scoala Doctorala “Constantin Brailoiu” din cadrul UNMB.
A absolvit Liceul de Muzica ”Tudor Ciortea” din Brasov in 2015 la clasa profesorului Gheorghe Petrovan, lucrand in paralel cu profesorul Liviu Georgescu, apoi si-a continuat studiile la Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti, finalizand studiile de licenta (2019) si Master (2021) sub indrumarea profesorilor Catalin Stefanescu – Patrascu si Mihai Valentin Cojocaru. Din dorinta de perfectionare continua, a participat la numeroase festivaluri internationale, unde a urmat cursuri de maiestrie cu unii dintre cei mai importanti chitaristi si profesori la nivel international, precum: Liviu Georgescu, Judicael Perroy, Carlo Marchione, Gabriel Bianco, Susana Prieto, Alexis Muzurakis etc. Mircea a sustinut numeroase recitaluri si concerte, atat in ipostaza de solist, cat si in diverse formule de muzica de camera, pe scene romanesti precum: Palatul Mogosoaia, Filarmonica Pitesti, Institutul Maghiar din Bucuresti, Muzeul National de Arta Bucuresti, Sala Patria din Brasov, Sala Reduta din Brasov, Ateneul Roman, Palatul Parlamentului, Centrul de Cultura Arcus Sf. Gherorghe, etc.
In prezent, face parte din ansamblul Trio Sonrisa, alaturi de chitaristele Ana-Maria Bibescu si Raisa Mihai, avand activitate concertanta pe scenele romanesti.
In paralel cu muzica clasica, Mircea arata interes si fata de alte genuri muzicale, abordand si muzica de film, jazz, blues si latino alaturi de trupa Simply Jazz formata la Brasov. Trupa a avut numeroase concerte, dintre care se remarca aparitiile de pe scenele: Sala Patria din Brasov, Festivalul ” Jazz in the Park” din Cluj si Festivalul ”Tam Tam” din Brasov. Incepand cu anul 2016, Mircea, alaturi de flautista Mihaela Manciu, lidera grupului Simply Jazz, au format un duo flaut – chitara, sustinand numeroase concerte prin tara si obtinand locul I la competitia internationala ”Talents of Europe” din Spania, editia online din 2021. In activitatea sa solistica, Mircea a participat la numeroase concursuri nationale si internationale, obtinand rezultate la Harmonia Cordis Targu Mures, Pleven Guitar Festival din Bulgaria, Festivalul International de Chitara de la Sinaia, Festivalul International de ”Chitara Eduard Pamfil”, ”Drumul spre Celebritate” si Olimpiada Nationala de Interpretare Instrumentala. Din dorinta de a transmite mai departe pasiunea pentru chitara, Mircea si-a inceput activitatea pedagogica din timpul studentiei, devenind profesor de chitara la Liceul de Muzica ”Tudor Ciortea” din Brasov in 2019, apoi la Scoala Gimnaziala ”Ovid Densusianu” din Fagaras, iar din 2022 este profesor la Colegiul National de Muzica ”George Enescu” si pe platforma educationala Edukiwi School. Rezultatele carierei sale pedagogice se remarca prin performanta elevilor sai, ce au obtinut premii la concursuri nationale si internationale. Printre activitatile sale se numara si prezenta in calitalitate de membru al juriului la concursurile: Concursul International de Chitara Clasica “Eduard Pamfil”, Festivalul International de Chitara Clasica Harmonia Cordis, ”Magia Colindelor”, ”Martisoare Muzicale”, ”Appassionato”, “Scherzo” si Festivalul 4 Arts.
Maria Ungheanu: ,,Muzica de Opera este pasiunea care m-a insotit inca din copilarie. De-a lungul anilor, am explorat, am studiat si am experimentat diverse stiluri muzicale, dar nimic nu ma face sa ma simt mai vie decat muzica baroca. Aceasta forma de arta nu doar ca ofera o libertate extraordinara in exprimarea vocala si instrumentala, dar rezoneaza profund cu trairile mele interioare.
Muzica baroca italiana, in special, are o capacitate unica de a surprinde si de a transmite emotii autentice, pasiunile si nuantele vietii reale. Fiecare nota, fiecare arie, pare sa fie o oglinda a sufletului uman, iar eu imi doresc sa devin un canal prin care aceste sentimente sa fie comunicate si impartasite cu ceilalti. Vreau sa explorez si sa interpretez opere care sa aduca la viata aceste emotii profunde, sa colaborez cu alti artisti pasionati si sa contribui la revitalizarea acestui gen muzical atat de bogat si expresiv.
In viziunea mea, viitorul este plin de oportunitati de a performa pe cele mai frumoase scene, de a invata de la maestri ai muzicii baroce si de a inspira si alte generatii sa se indragosteasca de aceasta muzica minunata. Vreau sa continui sa cresc ca artist, sa imi rafinez abilitatile si sa imi impartasesc dragostea pentru muzica baroca cu lumea intreaga. Aceasta este calea pe care mi-o doresc, o calatorie plina de pasiune, emotie si frumusete.’’
Gabriel Voicescu-Amfitrion. Desi cariera sa este una tehnica, inginer de profesie, activand in industria IT, nu a renuntat niciodata la pasiunea sa pentru cultura si arta, in general.
Se ocupa de mai multe proiecte in zona culturala, participand si fiind implicat, in mod activ, in lansari de carte, lansari muzicale, creand evenimente de promovare.
Filmeaza si fotografiaza cu aceeasi pasiune evenimente din sfera artistica si culturala.
Este producatorul, prezentatorul si promotorul emisiunii Cuvinte si Cafea inca din 2019, emisiune ce sprijina tinerii cu pasiuni la inceput de drum. Fie ca sunt pasionati de muzica, scris, arta sau business sunt invitati sa povesteasca despre pasiunea lor.
Cu o carisma aparte si un spirit liber creator, alaturi de echipa sa, dezvolta noi proiecte in sfera culturala.